Even weer leven

Had je me een jaar geleden gezegd dat ik in 2022 enkele reisjes richting buitenland ging plannen, dan had ik hoogstwaarschijnlijk eens goed gelachen.

Echt waar.

Hoe kom je erbij? Op vakantie gaan, ik die bij de minste verandering en onzekerheid volledig in paniek schiet, ontelbare keren naar het kleinste kamertje spurt en het huis niet verlaat zonder een persoonlijke apotheek op zak?

Must be the best joke I’ve heard.

Op vakantie gaan – laten we het iets simpeler maken – of eender welk uitstapje maken is vaak niet alleen voor mij zéér vervelend. Het is eens zo erg voor mijn gezelschap.

Want je moet er maar tegen kunnen. Zo iemand in de auto hebben zitten die na een half uur al tilt slaat en steeds de hele omgeving scant op zoek naar een mogelijkheid tot “toiletpauze”.

Zo iemand ben ik dus, met dank aan het prikkelbare darm syndroom. En als ik dan eindelijk uit die auto kan, stopt het scannen niet. Want daarna wordt iedere menukaart aan mijn deskundige oog onderworpen. Op zoek naar iets dat ik wél kan eten. Om nog meer paniek en buikkrampen te vermijden. Uiteraard.

En geloof het of niet.

Toch is het zo. En daarvoor ga ik even op mijn blote knieeën mijn collega, beste vriendin en reisgenootje – Ja, allemaal één en dezelfde persoon – bedanken. Want zij haalde mij uit mijn triestig, comfortabel bubbeltje waar ik genoegen mee nam.

Toen we voor het eerst spraken over “snel weer samen naar Amsterdam gaan”, hing er nochtans een ander stemmetje paraat in mijn hoofd.

“Dat geloof je zelf toch niet. Gaat niet gebeuren. Gaat niet goedkomen. Begin de tankstations al maar op te zoeken.”

Die uitspraak deden we in oktober. Na een bedrijfsuitje in Amsterdam, waar ik – Hah, verrassing – ook nog eens goed ziek was. De uitvoering vond plaats in mei.

En dat heb ik – en vooral zij – overleefd. Intussen staat mijn valies om richting Rome te vertrekken ook al klaar. Iets zelfzekerder. Nog meer goesting.

Want ik kan het eindelijk weer. Een beetje minder ‘geleefd worden’. Een beetje meer ‘leven en genieten’.*

*Een ervaring die medemogelijk gemaakt werd door besti en een pilletje waar mijn inwendige stressysteem en ik iets rustiger van worden.

Eén reactie op “Even weer leven”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: