En toen werd alles kristalhelder

Ik hoor het mezelf nog zeggen: “Geen zorgen, ik ga niet afkomen met kristallen en die dingen.” En dat was naar aanleiding van een gesprek over horoscopen. Niet de oppervlakkige krant- en Flairhoroscopen. Maar de iets dieper liggende betekenis ervan. Of zo iets. Omdat dat mij wel interesseert.

Soit. Dat gesprek was nog geen maand voor ik effectief voor de eerste keer kristallen in m’n handen had. Een prachtig kerstcadeau van mama. En daar begon het mee.

Want vanuit de medische wereld kreeg ik enkel maar zware medicatie. Of gewoon geen oplossing voor mijn slapenloosheid en extreme nachtmerries – lees: de slaap niet kunnen vatten. En als het dan toch zo ver is: nachtmerries waar de films van Hitchcock en boeken van Stephen King niet tegenop kunnen.

Dus was ik eigenlijk al op zoek naar een alternatief. Maar zó alternatief als mij openstellen voor de kracht van stenen en kristallen durfde ik niet gaan.

Toch niet zonder het zetje van mama. Want intussen ben ik wél helemaal verkocht. Mijn startset bestond uit 4 kristallen en een hangertje. En dat heb ik op eigen houtje uitgebreid met een kaars en zo’n 6 armbanden.

Ik wil er heel graag in geloven. Maar moet nu nog steeds mijn boek erbij nemen om op te zoeken welke trillingen en krachten die bepaalde armband ook weer zou uitstralen.

Heel erg spiri-wiri dus. Maar ontzettend interessant! Je moet je er wel echt voor durven en kunnen openstellen. Want ik geef het toe, het is heel vreemd.

Het ene moment loop je met een stokje brandend hout rond in huis en het volgende moment zit je te wachten op volle maan om je stenen weer op te laden.

Maar de echte vraag: werkt het? Ik wil geloven van wel! Want zoveel mensen schrijven er over, hebben positieve ervaringen. Er moet toch iets zijn dan. Of niet? Al is het maar een placebo-effect.

Coming soon: mijn eerste ervaring met tarotkaarten? Ik ga me er zelfs niet over uitspreken. Want ook dat heeft mijn interesse gewekt. Heksje Fien in wording? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: