Welkom, Herman

Enkele dagen geleden kwam onze buurvrouw langs. Of we even voor ‘Herman’ willen zorgen, was de vraag. Wie of wat Herman juist was, wisten Lene en ik toen nog niet. Een beetje geheimzinnig, niet?

Maar het zou niet lang duren. Maximum 10 dagen. En gelukkig kwam Herman met een handleiding. Heel eenvoudig in opvoeding! Mijn zus en ik ontfermden ons over hem. Erg veel entertainment heeft hij niet nodig. Want slapen en rusten staat met stip op één in zijn handleiding. Af en toe moeten we hem even eten geven, maar ook daar is Herman niet moeilijk in.

Om de paar dagen een beetje bloem, suiker en wat melk. En geregeld eens omdraaien. Morgen is onze laatste dag met Herman. Dan krijgt hij zijn laatste feestmaal, voor we hem voorstellen aan anderen.

Geen zorgen, Herman is geen mens van vlees en bloed. Want dan zouden zijn maaltijden wel heel bizar zijn. Onze buurvrouw bracht ons namelijk een bakje met een deegachtig goedje in. Herman dus, een vriendschapskoek.

Die koek moet je over een aantal dagen heen ‘klaarmaken’. En op dag 9 verdeel je het deeg om ‘Herman’ verder te geven aan vrienden of familie. Een soort ‘kettingmail’, maar dan eentje waar je daadwerkelijk iets voor in de plaats krijgt.

Namelijk een (hopelijk) lekkere koek! Want het resultaat moeten wij nog afwachten. Morgen komen de laatste ingrediënten erbij. En dan zal onze Herman een metamorfose ondergaan. Van deegachtig goedje, naar een volwaardige koek.

Het leuke eraan is dat je Herman niet zelf ‘zomaar’ kan maken, maar hem echt moet krijgen van iemand.

De enige vraag die wij ons stellen is hoeveel suiker dat deegje intussen al bevat. Want voor ons, is Herman al bij 5 anderen gepasseerd. En je verdeelt jouw gebrouwen deeg steeds verder op. Maar, we zijn wel erg benieuwd naar het eindresultaat.

Wil jij een stukje van Herman? Let me know! 🙂

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.