2020bis

Laten we het voor een keer niet hebben over wat 2020 allemaal te kort kwam. Dat was veel. We hebben veel moeten missen. Maar tegelijk hebben we ook veel geleerd. Genoten. En enkele stappen teruggezet. Om daarna weer vooruit te gaan.

Ja, in 2020 heeft iedereen gevloekt. Laaiden de frustraties hoog op. Maar we ontdekten ook zeer waardevolle dingen.

Van op een afstandje ontdekten we wie er écht voor ons klaarstond, ook al kon dat niet van dichtbij. We creëerden een speciale verbondenheid.

We leerden een leven kennen waarin ‘werken’ geen prioriteit meer was. Genieten van de kleine dingen en van het ‘bij elkaar zijn’ werd plots veel belangrijker.

Sommigen kwamen zichzelf tegen. Om er sterker uit te komen. Of zijn daar nog steeds mee bezig. Alleen of met hulp. Op welke manier je het ook doet, het komt goed.

Anderen gingen – noodgedwongen – op zoek naar nieuwe carrièrewendingen. Wat soms ook doet aanzetten tot nadenken. Hoe gaan we verder in deze speciale periode?

2020 heeft ons even verblind met vragen en onzekerheden. En daar hebben we uit geleerd. Met vallen en opstaan. Creativiteit en veerkracht zetten ons op het juiste pad.

We leerden het belang van onze gezondheid. We leerden hoe we toch bij elkaar konden zijn, terwijl dat niet kon. We leerden genieten. En nieuwe prioriteiten stellen.

2021 zal op dezelfde manier uit de startblokken schieten. Laten we het even 2020bis noemen. En wanneer er weer wat meer mag, omarmen we 2021. En al het moois dat 2020 ons gaf, dat nemen we gewoon mee. En blijven we koesteren.

Eén reactie op “2020bis”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: