Takeaway-momentjes

Laten we even de tijd terugdraaien naar een jaar geleden. Want toen werd het begrip ‘takeaway’ of ‘afhaaleten’ vooral toegepast op zaken zoals de frituur. Of andere fastfoodgerechten.

Of het ging naar het andere uiterste: de afhaalmenu’s van de traiteur. Van fastfood tot volledige menu’s voor een verjaardag of communiefeest.

Dat gold ook voor mij. De enige ‘afhaal’ die ik kende waren inderdaad de frietjes op een zaterdag. En de menu’s van een traiteur tijdens de feestdagen. Die kennis werd tijdens de eerste lockdown uitgebreid naar de deliveryservice van Domino’s pizza (waar ook de glutenvrije pizza een aanrader is trouwens).

Het zal deels ook aan mezelf gelegen hebben. Ik ben geen fan van ‘onbekend’ eten. En daarmee bedoel ik: gerechten waarvan ik niet weet wat erin zit. Want ajuin, gluten, lactose, … Zijn niet mijn beste vrienden.

Je kreeg me dan ook nooit mee naar een restaurant. Dus ik stond ook nooit stil bij het idee van takeaway uit grotere horecazaken.

En die optie leerde ik enkele weken geleden wél kennen. Want ook de niet-fastfood-horeca openden de deuren voor afhaalgerechten. Net iets verfijnder dan de pizza’s en frietjes. Al smaken die ook altijd, natuurlijk!

Zo maakte ik kennis met de Thaïse kippensoep van het HasHotel. Iets wat ik zelf nooit zou kiezen. Of zou gaan opzoeken. Want dit was voor mij nog onbekend terrein.

En toen ging er een wereld voor me open. Want die kippensoep was ongelofelijk lekker. Handig en mooi verpakt. En dat brengen ze gewoon tot bij jou?

Niet veel later besloten we ook thuis om de plaatselijke horeca een hart onder de riem te steken. En bestelden we enkele pastagerechten bij de lokale Italiaanse keuken van L’Arco in Beringen. Opnieuw een voltreffer. En opnieuw voor herhaling vatbaar. Wat proberen we de volgende keer eens?

Voor mij heeft het concept takeaway een nog veel groter voordeel. Heel vaak durf ik niets bestellen of eten op verplaatsing. Want ik verdraag maar weinig eten. En nu, nu kan ik het zonder veel zorgen allemaal thuis op m’n gemak bestellen, proeven en eten. Zonder de zorgen dat ik een half uur later ziek kan worden in een restaurant.

Dus… Laat maar komen die takeaway! Heb jij suggesties in Beringen die we zeker moeten proberen? Laat maar weten in de reacties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.