Gezocht: inspiratie en motivatie

Ik geef het toe. Hoe graag ik het ook doe, vaak krijg ik geen zinnig woord geschreven. En dat terwijl de blogs zich wel opstapelen en uitschrijven in mijn gedachten.

Zodra ik mij achter mijn toetsenbord zet om ze eindelijk eens uit te typen, lukt het niet. Aan inspiratie geen gebrek. Maar de motivatie is vaak ribbedebie. En wat doe je dan? Bij mij eindigt dat vaak in ‘niet schrijven’. Tot mijn eigen ergernis. Want intussen zit de blog nog steeds in mijn brein genesteld.

Gelukkig heb ik zo m’n eigen manieren om wél aan het schrijven te raken. En om motivatie te vinden.

Om inspiratie op te doen, kan ik uren door Pinterest scrollen. Of andere blogs lezen. Soms werkt het herlezen van mijn vorige blogs zelfs. Maar tegenwoordig wil ik origineler uit de hoek komen. Ik ga op zoek naar leuke onderwerpen om over te bloggen doorheen de dag. Zaken die ik lees, doe, hoor of zie.

En eerlijk gezegd? Dat is soms vermoeiend. Want ik beleef mijn dag eigenlijk in functie van een blogonderwerp. Waardoor ik de écht leuke dingen soms niet eens opmerk.

Ik probeer volgens mij iets té hard om een goede blogster te zijn. Om de beste teksten te schrijven. En wanneer ik denk dat ik geen goed onderwerp heb, is de motivatie om toch iets te schrijven ook ver zoek.

Opnieuw motivatie vinden is wel ietsje makkelijker dan inspiratie opdoen. Hiervoor heb ik 2 boeken in mijn boekenrek staan. ‘Blogboek’ van Kelly Deriemaeker en ‘Over leven en schrijven‘ van Stephen King.

Twee totaal verschillende boeken. Kelly loodst me mee doorheen de wondere wereld van bloggen an sich. Inspiratielijstjes, tips en zoveel meer om je blog tot leven te wekken.

King herinnert me er op zijn beurt aan dat je helemaal geen rock ’n roll leventje moet hebben om interessante dingen te schrijven. Dat in combinatie met zeer handig en diepgaand schrijfadvies. En ja, soms begin ik dan te twijfelen aan mijn eigen kunnen. Maar ook King had een verzameling aan afwijzingen op zijn muur gepind.

Motivatie? De hoogte in! Hiervoor moet ik niet eens het volledige boek uitpluizen. Een willekeurig hoofdstukje lezen is vaak al genoeg.

Ik noteer: minder hard proberen om de beste blog te schrijven. En er weer meer plezier aan beleven.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.