Social Media Hub #1

Hoe Pinterest of Instagram werkt, moet ik je vast niet meer uitleggen. Instagram kan je vergelijken met je digitale fotoalbum. Terwijl Pinterest de nadruk legt op het visueel ontdekken van tips en ideeën. Om bijvoorbeeld je creativiteit aan te wakkeren.

Maar, beide platformen staan niet stil. Geregeld duiken er (kleine) updates op die het gebruik nog leuker, makkelijker en interessanter maken. Zowel op Instagram als op Pinterest werd er recent een leuk extraatje toegevoegd. Eentje dat je in eerste instantie waarschijnlijk helemaal niet is opgevallen.

No worries, ik breng je er nu van op de hoogte!

Pin it on Instagram

Op andere platformen zoals LinkedIn en Facebook kan je een van je berichten ‘vastpinnen’ aan je pagina. Dat wil zeggen dat je dat bericht altijd bovenaan de pagina blijft staan. Totdat je het weer losmaak, natuurlijk.

Bij Instagram zou dat een beetje vreemd zijn. Daarom kwamen zij met een variant. Op Instagram kan je vanaf nu een reactie op je foto vastpinnen. Superinteressant voor bedrijven en influencers. Maar ook wanneer je Instagram gewoon dagelijks gebruikt, kan dit leuk zijn.

Stel je voor dat die ene BV of dat ene merk jouw foto liked. En er ook nog eens op reageert! Dan kan je die reactie vastpinnen zodat hij als eerste zichtbaar is. Een beetje pronken kan absoluut geen kwaad 😉

En, hoe doe je dat dan, zo’n reactie pinnen? Simpel. Er zijn twee opties, naargelang de werking van je gsm:

  1. Klik op de reactie. Swipe naar links. Op deze manier kon je de reactie al verwijderen of rapporteren. Nu kan je hem ook vastpinnen door op de ‘punaise’ te klikken.
  2. Klik op de reactie. Houd heb ingeduwd zodat hij geselecteerd wordt. Bovenaan komen de drie opties te staan: vastpinnen, rapporteren en verwijderen. Kies voor de punaise.

Voilà, zo makkelijk is het om een reactie in de kijker te zetten op Instagram!

Ik wil dat ook!

Een tweede ‘klein’ update kwam een tijdje geleden op Pinterest. Zie jij soms wel eens een decoratiestuk waarvan je denkt: ‘dit wil ik ook maken’, ben je op zoek naar recepten met een bepaald ingrediënt of zoek je naar inspiratie om je pannekoekplant een origineel plekje te geven?

Je kan je via de zoekfunctie suf zoeken naar gelijkaardige decoratiestukken. Of je vindt toch niet dat ene recept. En ook die pannekoekplant komt niet naar boven in het overzicht. Met de nieuwe camerafunctie is dat zo opgelost!

Wanneer je de zoekfunctie van Pinterest opent op je smartphone, zal je een cameraatje zien verschijnen. Via deze optie kan je een ‘foto maken’ van datgene waar je naar op zoek bent. Of waar je meer inspiratie over wil opdoen.

Richt je camera op die aardappel, de ananasplant of dat stukje decoratie. Maak de foto. Laat Pinterest een secondje zoeken. En ziezo! Je overzicht zal gevuld zijn met gelijkaardige zoekopdrachten, recepten, DIY’s en zoveel meer.

En jij kan gewoon aan de slag. Handig toch!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.