Staycation

Ergens begin dit jaar had ik het wilde idee om wat meer uit het jaar te halen. Als echte huismus verblijf ik namelijk nogal graag in mijn comfortzone: thuis.

Wilde plannen neem je best niet té serieus. Want het begon met yoga- en pilateslessen. Iets avontuurlijker waren mijn plannen om een vriendin in Boedapest te bezoeken. Of de Deense cultuur eens op te snuiven.

Hah. Daar stak een kleinigheidje ergens halfweg maart een stokje voor. Net wanneer ik eindelijk eens uit m’n kot wou komen, werd iedereen verplicht om in z’n kot te blijven.

Dus borg ik mijn plannen (met niet al te veel gemor) op. Want de eerste weken beviel me dat best wel. Eindelijk geen schuldgevoel dat ik weer eens niets speciaal deed tijdens het weekend.

Intussen zijn we juli. En mogen we weer wat meer. De landsgrenzen zijn open. Dus Tuinzania en Costa del Zolder mogen ingeruild worden voor andere oorden.

Velen lijken er geen probleem mee te hebben om nu al samengeperst op een vliegtuig te zitten. Ik sta daar nog niet voor te springen. Dus heb ik mijn reisplannen nog even uitgesteld. Of gebruik ik dit als zwak excuus om weer in m’n kot te blijven.

Gelukkig woon ik in het mooie Limburg – waar iedereen steeds welkom is. Al 24 jaar. En toch heb ik nooit de moeite genomen om my hometown écht te ontdekken.

Hongarije of Denemarken zullen niet het hoogtepunt worden van mijn zomervakantie. Maar wie weet ontdek ik wel een nieuwe liefde voor Limburg.

Wat zijn jouw ‘verborgen parels’ in Limburg, of zelfs in België?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.