Vettig kopke

Vettig haar. Glanzend aan de hoofdhuid. Gebroken en droog aan de puntjes. Krullen: onbestaand. De meesten hebben nu gewoon last van een kapsel dat uit model is. Of een uitgroei die net iets te zichtbaar wordt. Het grote verschil? Ik koos ervoor, zij niet.

Er zijn zo van die dingen die je écht alleen maar kan doen als je een tijdje niet met anderen in contact moet, kan of mag komen. En aangezien we (bijna) allemaal tot die laatste categorie behoren, vond ik dit het ideale moment om een klein experimentje in gang te zetten.

Namelijk “the cure of sebum”. Het klinkt als een sciencefiction-film. Maar het is niet meer of minder dan een methode om je haar te detoxen. En het is nog eens erg simpel. 4 weken je haar niet wassen. Iedere dag je hoofdhuid masseren en je haar kammen. That’s it.

Op 31 maart heb ik mijn mooie krullen voor de laatste keer gewassen. Met shampoo en conditioner. Mousse en gel. Maar na enkele dagen hield ik de jeuk al niet meer uit. Even met water wassen. En ik kon er weer tegen. Hopelijk voor de komende weken.

Intussen houd ik het al anderhalve week vol met mijn vettig kopke. Tijdens de ‘jeuk-fase’ moet je even doorbijten. Want het wordt echt wel beter. Nu ziet het er gewoon vettig uit. En ben ik genoodzaakt om mijn haar in een staartje te dragen.


Mijn krullen zijn spoorloos. Hier en daar zit nog een mini-krulletje. Maar ik heb tijdens mijn kleine research verschillende keren gelezen dat na twee weken het resultaat (gezonder haar, mooiere krullen) zichtbaar moet worden.


Nog eventjes. En hopelijk kan ik een geslaagd resultaat met jullie delen!

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.