De Shopfabriek

De Shopfabriek‘. Een gezellige beurs in Heusden-Zolder. Babykleren, juwelen, bamboe tandenborstels, handgemaakte zeepjes, artistieke wenskaarten. Noem maar op. ‘De Shopfabriek’ is het walhalla van de hebbedingetjes.

Het ziet er allemaal zo leuk – en zo Pinterestachtig – uit dat je het gewoon wil, moet, zal kopen. Ook al heb je het helemaal niet nodig. Je moet toch helemaal geen baby hebben om een pastelroos minirugzakje met olifantjes te kopen. Toch?

In 2018 was het de eerste keer dat ik er naartoe ging. Niet volledig overtuigd of het de inkomprijs waard was. Of een tweede bezoekje het komende jaar. Maar toch helemaal verkocht door alle ‘hebbe-hebbe-hebbedingetjes’. Maar niet-nodig-dingetjes.

Dus ging ik dit jaar opnieuw. .

Businesskaartjes - De Shopfabriek 2019

Naast enkele kerstkaartjes, ben ik ook een buit aan businesskaartjes rijker. Zodat ik thuis ongestoord mijn ogen kan uitkijken op de websites van deze leuke winkeltjes. Zonder me schuldig te voelen dat ik na een half uur staren niets koop.

Als ik onbeperkt budget had, had ik heel die Shopfabriek leeg gekocht. Prachtige juwelen, de leukste drinkbekers, originele wenskaartjes en nog zo veel meer. Ja, zelfs interieurartikelen.

Ik sloeg mijn slag bij ‘Scrappiness‘. Hoewel het erg druk was aan haar tafeltje, nam Maureen uitgebreid de tijd om advies te geven. Zonder pusherig te zijn en je te dwingen tot aankoop. Ik ben zelfs een tweede keer teruggegaan om nog iets bij te kopen.

Haar businesskaartje zal ik dus zorgvuldig bewaren. Maar ook van deze 5 shops zal ik de kaartjes netjes bijhouden:

  • Lots of Lili (www.lotsoflili.be): kussens, kaarsen, juwelen, horloges, … Place to be voor originele cadeautjes!
  • Frularie (www.frularie.com): de leukste minimalistische ‘feel good’ cadeautjes. Denk maar aan zelfgemaakte stempels, mini-origami in een glazen bokaaltje. Schattig toch? Én workshops.
  • Meer dan Mooi (www.meerdanmooi.be): bamboesokken met toffe printjes in leuke doosjes. Do I need to say more?
  • Lisamardi (www.lisamardi.be): ecologische artikelen. Voor je interieur en hygiëne. Ik werd verliefd op hun bloempotjes en drinkbekers die je na gebruik gewoon kan planten.
  • No Milky Way (www.veganistischkoken.nl): de naam zegt het al. Veganistische kookboeken. Een blog met vegan recepten en lifestyle.

Geef je ogen de kost! En wie weet vind jij wel het leukste cadeau voor de feestdagen. Voor jezelf of voor een ander.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.