Gefeliciteerd [naam]

LinkedIn, het social media platform bij uitstek om je businessnetwerk uit te breiden, je te omringen met kennis van professionals en mee te kijken in de loopbaan van je vrienden, familie en kennissen.

Nog niet zo erg lang geleden was LinkedIn nog het saaie ‘netwerk’ platform. Vooral de grote ‘business mensen’ deden het goed op LinkedIn. Zij deelden hun kennis en dat werd meteen ‘leuk gevonden’. Maar voor de ‘gewone mens’ bleef de interactie veelal uit.

Inzichten worden steeds meer gedeeld, carrièreswitches krijgen sneller een duim omhoog. En LinkedIn ging nog een stapje verder. Want alleen dingen ‘interessant vinden’, werd passé.

Het platform introduceerde, weliswaar na Facebook, nieuwe interactieknoppen. Iets zomaar ‘interessant vinden’, was niet meer voldoende. Tegenwoordig kan je je ‘nieuwsgierigheid uiten’, iets ‘geweldig’ vinden, je ‘geïnspireerd’ voelen of je collega feliciteren.

Nieuwe interactieknoppen op LinkedIn

Intussen is dit oud nieuws, want deze knoppen bestaan al een tijdje. Net zoals het dingetje dat ik nu ga aanhalen. Maar hier zit me toch iets dwars.

LinkedIn introduceerde nog andere knoppen. Wanneer jouw connectie een nieuwe gebeurtenis op zijn of haar profiel plaatst, zoals een nieuwe job, promotie of een jubileum, kan je dit niet alleen bekronen met een ‘ik vind dit leuk’-actie, maar kan je er ook een geautomatiseerd berichtje onderzetten.

En dat lijkt persoonlijk. Totdat je tien dezelfde berichtjes onder elkaar ziet staan. Tien keer na elkaar ‘Gefeliciteerd Joske’. En dan is het ineens niet meer persoonlijk. En doet het zelfs een beetje afbreuk aan de vreugde die je krijgt wanneer je ziet dat er iemand op je status heeft gereageerd.

Want dan besef je dat het niet veel moeite kost. Één klik. En daar moet je het bericht niet eens voor gelezen hebben. Een persoonlijke boodschap lijkt teveel gevraagd. Idem met de verjaardagswensen.

En daar doen deze knoppen afbreuk aan. Het persoonlijke en authentieke aspect. Want het is zoveel makkelijker op snel even op het zinnetje te klikken dan zelf iets leuk te schrijven dat écht persoonlijk is.

Wat denk je? Back to basics en zelf onze collega’s aanmoedigen, of toch voor de kant-en-klare knoppen kiezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.