En, hoe gaat het met jou?

Goed? Prima, houden zo.

Even serieus nu. Hoe gaat het écht met jou, in alle eerlijkheid?

Het is een vraag die we uit beleefdheid stellen en uit beleefdheid ook vaak met ‘goed hoor en met jou?’ beantwoorden. Om daar ook de ‘ja, prima’-reactie op te krijgen.

En is dat altijd zo eerlijk? Even slikken en je onverbloemde antwoord verdwijnt naar de achterkant van je tong. De ‘goed, prima, alles in orde’, komt er zonder problemen uit. Hoe vaak doe jij dat?

Soms, op een welgekozen moment of door een persoon van wie je het niet verwacht, kunnen we niet anders dan eerlijk zijn.

Ik ben iemand die (bijna) altijd een eerlijk antwoord geeft op de vraag ‘alles goed?’. Maar waarom? Waarom gaan we liegen over hoe we ons voelen of waarom zijn we juist zo eerlijk?

Als ik een baaldag heb, alles even tegensteekt of het gewoon niet goed met me gaat, geef ik dat toe. Omdat dit vaak een antwoord is wanneer anderen vragen waarom ik wat stiller ben, waarom ik anders reageer, …

En dan moet ik me ook geen tien keer op een dag verantwoorden. Ja, ik kan een bitch zijn als ik een mindere dag heb. Neen, ik antwoord dan ook niet altijd even vriendelijk. En ja hoor, ik besef het zelf ook wel.

En dan krijg ik de vraag geen dertig keer op een dag. Neen, het gaat eventjes niet goed. Dat zal ook niet beteren. Kunnen we gewoon doorgaan? Morgen is het een nieuwe dag. Eentje die ongetwijfeld wél beter gaat verlopen. Althans, daar hopen we maar op.

Als dat niet zo is? So be it, het zal heus geen weken duren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.