They see me rollin’

Het is gebeurd.

Ik zette mijn tweede stapje richting ‘volwassen worden’. Dat eerste was een job vinden, natuurlijk.

Na uren zoeken op ’t internet, wat trager rijden in de buurt van garages én elk passerend voertuig te bestuderen, heb ik vandaag mijn eerste eigen autootje gekocht.

Het beslissingsproces kende een tijdspanne van ongeveer een half jaar. En het denkproces liep een beetje als volgt:

Ooh, een Fiatje 500. Ja, da’s echt iets voor mij.
Ma ziet ne keer daar! Da’s ook een schoon autoke. Een Opel Adam zegt ge?
– uren Googlen –
Ja nee, een Fiat zal het toch niet worden. Die zie ik al te vaak rondrijden.
Een Opel Adam eigenlijk ook wel… Maar da’s anders.

Dus dat stond vast, het zou een Opel Adam worden.De Fiat had ik intussen al uit mijn gedachten verbannen. Te mainstream en net ietsje boven mijn budget. Maar toen moest het echte werk nog beginnen. In welke kleur wil ik die auto in godsnaam? En welke opties moeten erop zitten?

Parkeersensoren, obviously.


Of ik zit al op dag één tegen de draad thuis. Of ergens tegen een boom.
Via de website van Opel kan je je auto zelf samenstellen. Dat deed ik dus, verschillende keren. In verschillende kleuren en met steeds andere opties. Maar uiteindelijk wist ik nog steeds niet wat ik écht wou.

Na een tijdje prutsen met de simulator en na nog wat opzoekwerk had ik mijn oog laten vallen op een paarse Opel Adam met een zwart dak. Of een wit dak, dat mocht ook nog. Een witte Opel met een zwart dakje vond ik dan weer te gewoon. Maar ook die mogelijkheid hield ik nog in mijn achterhoofd.

En toen ineens… Een grijze met een rood dak (en rode velgen).
Ja, dat zou ‘m worden.

Met het idee van een muisgrijs autootje te kopen met rode dakje, gingen we (papa en ik) naar Garage Mullens in Halen. Terwijl ik me bekommerde over de looks van de auto, behandelde hij de technische zaken.

En uiteindelijk…

Verliet ik de garage met de papieren van een blauwe Opel Adam Open Air met een zwart dak. Absoluut niet wat ik op het oog had, maar ó zo schoon.

En ik ben er ontzettend blij mee!

Garage Mullens – Halen

3 reacties

  1. Zal schoon staan naast onze beige met oranje aircross!

    Outlook voor iOS downloaden ________________________________ Van: Lieve Ooms Verzonden: Tuesday, April 23, 2019 6:13:15 PM Aan: La Fien en rose Onderwerp: Re: [Nieuw bericht] They see me rollin’

    Goe gekozen: lang leve club Brugge!

    Outlook voor iOS downloaden ________________________________

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.