Klaar voor het moederschap!

Ik zal meteen met de deur in huis vallen. Ik begon iets te missen, iets dat alles een beetje opfleurt, iets om voor te zorgen. Snel even besproken met mama over het hoe en wat en waar. En omdat ik net zoals mijn mama meteen actie onderneem wanneer ik iets in mijn hoofd heb, gebeurde dat ook zo.

We sprongen in de auto en zijn gaan shoppen. We hadden er écht wel over nagedacht. En daar stonden ze dan: mijn toekomstige kindjes. De keuze was hartverscheurend. Want wat zou het makkelijkste zijn? Een vetplantje of een cactusje? Allebei dan maar!

Ik ben er helemaal klaar voor! Deze plantjes worden mijn nieuw project. Project: houd een plant langer dan één week in leven. Want in het verleden mislukte dat elke keer. Één week hielden we het meestal nog vol, maar daarna liep het vaak mis.

Ofwel gaf ik ze te veel liefde in de vorm van water, of kregen ze geen daglicht genoeg. Mijn mooie bonsai – mijn trots – heeft enkele maanden kunnen vertoeven in de geur van een eucalyptus-dampertje. Blijkbaar is dat geen goede combinatie, want mijn boompje begon daarna al z’n blaadjes te verliezen.

Daarna probeerde ik het met een vleesetend plantje. Makkelijker in leven te houden! Dacht ik. Want dat plantje bleek vegetarisch te zijn. Vliegen, mieren en pissebedden in het mondje steken haalde niets uit. Wat een pubergedrag.

Ik hoop écht dat mijn kleine cactusjes, vetplantjes en Ficus Ginseng mijn liefde wel appreciëren! Ik heb er zelfs een appje voor geïnstalleerd zodat ik precies weet wanneer ze water moeten hebben!

Motherhood? Bring it on! Ik ben er helemaal klaar voor om deze kleintjes letterlijk te laten uitgroeien tot mooie plantjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.