Sportmicrobes

Lap, daar gaan we weer. Dacht ik even te genieten van mijn boterham met choco, is het tijdschrift dat ik aan het lezen ben volledig gewijd aan sport. Boterham binnen gepropt en we kunnen zonder schuldgevoel lezen hoe anderen zo gezond blijven en zich zonder morren op een sport kunnen focussen.

Een aantal keer per jaar krijg ik de geniale ingeving om te sporten, thuis. Want ik weet dat ik het nooit lang volhoud. Een fitnessabonnement is dus zinloos. Toch begin ik er elke keer opnieuw aan, vol goede moed. Ik werk dan tot in de puntjes een plan uit. Want deze keer zal het goed gaan!

Intussen liggen mijn sportkleren al enkele maanden stof te vangen in mijn kast, en is mijn yogamat een decoratiestuk geworden in mijn kamer. Wachtend op mijn volgende sportieve opflakkering.

En zo’n tijdschrift is een van de redenen waarom ik steeds opnieuw wil beginnen met pilates, yoga, tennis en noem maar op. Ik heb er zelfs een milliseconde aan gedacht om te gaan boksen of dergelijke. Want wat anderen kunnen, dat kan ik ook. Dacht ik.

Als je leest dat je alles even kan vergeten terwijl je sport, je alle frustraties er uit kan zweten er er ook nog eens een strak lijf aan overhoudt, dan sta je toch al met een voet op de fietspedalen om een nieuwe sportoutfit aan te schaffen? Of ben ik dat alleen.

Alleen niet met de fiets, want ik haat fietsen.

giphy

 

 

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.