#MiddleChildDay

Een Amerikaanse feestdag die ik maar al te graag naar België wil halen: Middle Child Day. Want wie wilt er nu geen extra reden om taart te eten? En eerlijk? We verdienen het! Want ‘de middelste’ zijn is niet altijd gemakkelijk.

Hoe het allemaal begon

Een voordeel van ‘de middelste’ te zijn? Ik had altijd een speelkameraadje vroeger. Had mijn jongste zusje geen zin om te spelen, dan kon ik wel terecht bij mijn oudste zus. Nooit alleen spelen! De keerzijde? Ik moest altijd wel met iemand spelen. En als ik dan voor de een koos, was het ruzie met de ander. Met ons drietjes samenspelen was zelden een optie.

I’m the reason there are rules

Met drie meisjes in huis moesten er ook regeltjes zijn. Want anders werd het een soep. En die regeltjes werden vaak opgelegd door de oudste. Meestal golden ze ook alleen voor de middelste. Want de jongste kwam dan weer met alles weg. Best een mooie oplossing als ik het zo bekijk!

The aftermath

De gevolgen? Ik kan niet beslissen. Want ik keek –  en kijk stiekem nog altijd – op naar mijn oudste zus. Zij moest me dan ook overal goedkeuring voor geven. Nu vraag ik dat niet meer, maar een keuze maken? Dat kan enorm lang duren. Of zelfs niet gebeuren. Die goedkeuring van anderen is enorm belangrijk voor mij. Ik wil ook altijd iedereen gelukkig maken en als je moet kiezen, gaat dat niet.

Met iets delen heb ik dan weer geen probleem, want dat heb ik altijd moeten doen. Van speelgoed tot kleren. Ik zal ook eerder anderen hun geluk op de eerste plaats zetten.

‘De middelste’ zijn heeft zo zijn voor- en nadelen. Maar ik zou het niet anders willen, want mijn twee zussen? Die kan ik niet missen.

received_10205476458372836

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: