Hygge: waar word jij gelukkig van?

Hygge is een alomtegenwoordig begrip geworden. Een Deens woord dat we kunnen vertalen als gezelligheid. Om van ‘hygge’ te genieten, moet je niet afreizen naar Denemarken. Want gezelligheid vind je in alle kleine dingen in het leven.

Laat die vliegtickets naar warmere oorden, peperdure designerkleding en over-the-top etentjes met vrienden of familie even achterwege. Want word je daar echt gelukkig van? Op het moment zelf misschien wel. Totdat de kassierster je de afrekening bezorgt of je de balans opmaakt van je uitgaven op reis.

Geen smartphone, schreeuwerige kleuren of absurde designerstukken. Maar een boek, lichte kleuren en natuurlijke materialen zorgen voor rust. Zegt het jou wel iets, maar weet je niet hoe je hygge kan toepassen? Enkele tips waarmee je meteen aan de slag kan:

giphy

Get this par-tea started

Drink je graag frisdrank of alcohol? Vervang dit door een warme drank. Een dampend kopje thee bijvoorbeeld. Thee is voor honderdeneen dingen goed, maar je wordt er vooral veel rustiger van dan een glas cola. Maar laat het niet koud worden!

Exit TV

Laat het slechte nieuws op televisie en de sensatiejournalistiek op Facebook even voor wat het is. Hygge draait om gelukzaligheid. In plaats van flitsende beelden op televisie, neem je een zalig warm bad. And heck why not, brand kaarsjes! Haal de gezellige winterse sfeer in huis.

Digitale detox

Misschien wel een beetje. Televisie en pc zijn verleden tijd in het hygge-tijdperk. Ook je smartphone behoort tot de verboden middelen. Vervang je smartphone door een goed boek. Laat je eens meeslepen met echte verhalen in plaats van je blind te staren op memes en clickbaits.

Nature calls

Moet het buiten stormen om hygge te ervaren? Absolutely not. De herfst en winter nodigen uit tot qualitytime bij het haardvuur en ook een kop thee smaakt beter wanneer het buiten pijpenstelen regent. Maar ook in de zomer kan je volop genieten van het hygge-avontuur.

Richt je terras in tot een gezellige lounge, haal bloemen en licht in huis en geniet van zalige wandelingen in de natuur. Zonder smartphone, zonder bezig te zijn om die perfecte foto voor Instagram te maken.

Wil je een zomerse avond helemaal in hygge-stijl afsluiten? Creëer dan een kampvuurplaats en nodig vrienden en familie uit. Geniet.

giphy1

Hygge is qualitytime. Genieten van warmte en gezelligheid. Dus, wat gaan jullie nu doen? Doorscrollen op Facebook of toch iets meer hygge toelaten? 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.