Facebook, vergif?

Facebook. You hate it or you love it. Persoonlijk heb ik er een soort haat-liefderelatie mee. Op mijn eigen Facebookaccount ben ik niet zo actief. Voor foto’s gebruik ik liever Instagram en als ik dan toch nutteloze gedachten de wereld in wil gooien, gebeurt dat op Twitter.

Ik merk dat steeds meer van mijn vrienden minder actief zijn op Facebook. Terwijl we enkele jaren geleden volledige fotoalbums online zwierden en elke dag wel een statusupdate postten, worden we nu enkel nog getagd in memes en grappige filmpjes.

Tijdens mijn werk ben ik wél heel actief op Facebook. Part of the job. En soms raak ik lichtjes gefrustreerd. Ik help mensen graag verder en probeer al het mogelijke te doen om een negatieve ervaring toch nog te laten eindigen op een positieve noot. Zolang mensen het fatsoen hebben om beleefd te zijn.

Want je komt wat tegen. Oké, je bent niet tevreden of er heeft zich een minder aangename situatie voorgedaan. Stuur even een privéberichtje met wat extra uitleg en ik zoek samen met de betrokken partijen naar een oplossing.

Een slechte review? Prima. Zolang deze beleefd en professioneel is opgesteld, heb ik hier geen enkel probleem mee. Ook dan wil ik de mensen nog graag verder helpen.

Maar alsjeblieft. Sommigen mensen hebben precies een pot vergif leeggedronken. Zonder schaamte – en grammaticaal correcte zinnen – spuwen ze hun gal uit over de hele Facebookpagina van een bedrijf. Soms gaat het zo ver dat als je een persoon blokkeert, deze gewoon een nieuw profiel aanmaakt. Om je dan nog eens te bestoken met haatpraat.

Voor de meesten heb ik begrip. Hun reclamaties zijn gegrond en ze staan open voor een oplossing of een gesprek. Maar sommigen lokken een heel ander soort reactie uit.

Dus alsjeblieft. Als je ooit overweegt een slechte review te posten of je beklag wilt doen op Facebook, denk er dan even aan dat er ook maar een menske – zoals ik- achter dat scherm zit en jou wilt helpen.

– Drops mic –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.