Ouderdom suckt!

Ouderdom suckt. Een gedachte die vaak in mijn hoofd blijft hangen wanneer ik mijn grootouders bezoek.

Je ziet mensen waar je van houdt en die je al heel je leven kent, langzaam aftakelen. Weer een beetje kleiner, weer een gaatje in het geheugen meer. En dat doet pijn, want je ziet het zomaar gebeuren. Zonder dat je er iets aan kan doen. Je kan niet iedereen voor altijd bij je houden. Ooit komt er een moment dat je deze mensen moet afgeven.

En daar denk ik vaak over na. Ik heb twee personen moeten loslaten. Verschrikkelijke momenten. Gevoelens die je nooit opnieuw wil meemaken. Ik kan het idee niet loslaten dat ik dat gevoel nog zo vaak ga moeten meemaken. Moeten, want je kan er niet omheen.

Een overmand gevoel dat weken, maanden, blijft aanslepen. Mag je nog lachen en plezier maken wanneer je een dierbaar persoon hebt moeten afgeven? Ik voelde me er lang schuldig over. Want hoe durfde ik te lachen terwijl ik zou moeten rouwen?

In plaats van te denken aan hoeveel mooie momenten er zijn geweest en nog gaan komen, keren mijn gedachten steeds terug naar het omgekeerde: maar, al die personen waar je nu van houdt, ooit, misschien nog niet meteen, ga je ze moeten loslaten.

Daarom probeer ik nu van elk moment te genieten dat ik bij ze ben, probeer ik op bezoek te gaan wanneer het mogelijk is. Want tijd, dat maak je voor iemand die belangrijk voor je is.

Ik mag mijn beide pollekes kussen dat ik mijn 4 grootouders heb gekend er nog 3 dichtbij me heb.

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.