Ook het event van het jaar gemist?

Ik heb blijkbaar het event van het jaar gemist. Misschien zelfs wel van de komende jaren. Mijn Snapchat en Instagram werden overspoeld met foto’s, selfies en liveconcerten van het Sportpladijs. Op Facebook kreeg ik dan weer te zien wie er allemaal aanwezig was. Waarom wist ik hier weer niks van?


Oké, eerlijk toegegeven: ik wist hier wel van. Ongeveer toch. Ik had dit evenement wel eens op Facebook zien verschijnen, maar had er niet echt bij stilgestaan. Daarnaast had ik ook al iets gelezen over een reünie van Spring en W817, maar dat dat zó snel zou zijn? Dat had ik absoluut niet verwacht. Een gemiste kans om mijn jeugd te herbeleven en luidkeels mee te zingen met de klassiekers van Samson&Gert, X!NK en Spring.

Ik zat dus ’s avonds lekker cosy ingepakt in mijn pyjama in de zetel terwijl zowat de helft van mijn Facebookvrienden zich aan het amuseren was op de beats van ‘Ik wil leven ik wil vrij zijn!’. Inderdaad, dat dus. Je wil zo veel mogelijk dingen doen en zien en wanneer je eens een feestje of evenement mist, knaagt dat. Dat gevoel had ik ook toen ik mij een weg baande door al de foto’s op Instagram. Lap, weer iets gemist. Lijd ik aan FOMO?

FOMO, fear of missing out. Je voelt je ‘slecht’ omdat je al die leuke dingen van je vrienden te zien krijgt terwijl je er zelf niet bij was. Ik had dit ‘probleem’ vooral toen ik op Erasmus was. Ik heb een aantal keer een feestje moeten afzeggen omdat ik last had van migraine. Al die Snapchats die ik toen kreeg, ik vond dat verschrikkelijk.

Sinds ik terug thuis ben heb ik minder last van ‘FOMO’. Eens een feestje gemist? Vind ik niet meer zo erg als vroeger. Ik denk dat mijn FOMO plaats gemaakt heeft voor ‘JOMO’: joy of missing out. Het doet me allemaal niet meer zo veel als ik eens iets mis. Ik ben nooit zo’n fuifbeest geweest en vind het dan ook niet erg om die dronken toestanden eens over te slaan.

Blijkbaar bestaan daar nog alternatieven benamingen van. Al eens gehoord over Bromo, Foji, momo? Het gaat me allemaal een beetje ver met de benamingen. Persoonlijk vind ik dat JOMO even bekend mag worden als FOMO. Je eens niet schuldig voelen om een event of feestje af te zeggen, dat moet toch goed doen?

Maar dat van het ‘Sportpladijs’ ga ik me toch wel net iets langer beklagen.


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.