Copywriter, iedereen kan toch schrijven?

Mijn antwoord op die vraag? Ja, iedereen kan iets schrijven. Maar niet iedereen heeft de juiste feeling om mensen te doen lezen. Ik ben nog volop aan het ‘onderzoeken’ of ik die feeling heb, maar een klein stemmetje in mijn achterhoofd staat te springen en luid te schreeuwen dat dat wel degelijk het geval is, al een aantal jaren lang.

Wat heb ik te bieden als pas afgestudeerde, copywriting-enthousiast? Ik word vrolijk van subtiele woordspelingen, grammaticale grapjes en raak lichtjes geïrriteerd wanneer er wéér eens een fout staat gedrukt in de krant, of wanneer er Facebookposts op mijn wall verschijnen waarin overdadig gebruik wordt gemaakt van smileys (of is het tegenwoordig ‘Emojis’) en leestekens. Na tal van keren teleurgesteld terug te keren naar mijn oorspronkelijke bezigheid, hebben ook clickbaits nog maar weinig effect op me.

Je gelooft het vast niet… 5 Redenen waarom ik copywriter wil worden!

Als klein dutske in de lagere school haalde ik al de dikste boeken uit de rek en ging ik maar al te graag met mama naar de bibliotheek. Mijn liefde voor lezen zat er al vroeg in en het heeft niet lang geduurd vooraleer deze zich ook vertaalde in een speciale liefde voor schrijven.

Ik benutte heel wat kladpapiertjes aan het schrijven van gedichten. Zowel mijn kaftpapier als mijn schriftjes moesten eraan geloven. Van gedichtjes voor vrienden tot zelf gefabriceerde Nieuwjaarsbrieven, mijn inspiratie was onuitputbaar.

Al lezend en schrijvend door naar het middelbaar. Daar kon ik me creatief helemaal laten gaan met het schrijven van een sprookje. Hier kreeg ik de eerste ‘professionele’ bevestiging dat ‘het schrijven’ me wel goed afgaat. In het 6e jaar twijfelde ik dan ook geen seconde om me in te schrijven voor het seminarie ‘creatief schrijven’. Ook daar kon ik mijn creatief ei kwijt en produceerde ik mijn eerste kortverhaal. Een kortverhaal dat ik net zoals mijn gedichten nu het liefst door de papierversnipperaar zie gaan.

Mijn keuze om communicatiemanagement te gaan studeren aan de PXL had niets te maken met mijn voorliefde voor schrijven. Simpelweg omdat ik toen nog niet echt het idee had dat je van teksten schrijven je brood kon verdienen. Tijdens deze opleiding en mijn stage is mijn interesse naar een werkervaring in de wereld van ‘copywriting’ alleen maar gegroeid. Niet alleen zelf schrijven, maar ook het nalezen en verbeteren van teksten maken mij gelukkig. Het zien van dt-fouten en dergelijke, iets minder.

1 reactie

  1. super Fien ! Ik kijk al uit naar je volgende blog. (Ik herken mezelf hier voor een stuk in !)
    Misschien heeft dat witte bureautje, dat ik ooit won met een schrijfwedstrijd en later een plaatsje kreeg bij jullie in de keuken, de schrijfmicrobe doorgegeven ?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.